Правителството в Казахстан е въвело в четвъртък за срок  от

...
Правителството в Казахстан е въвело в четвъртък за срок  от
Коментари Харесай

Правителството на Казахстан ограничи за половин година цените на горивата

Правителството в Казахстан е въвело в четвъртък за период  от половин година пределни цени на полутечен газ и бензин, а също по този начин и мораториум за покачване на комуналните цени на фона на митингите, които започнаха на 2 януари след внезапното повишаване на горивата.

" Определени са пределни цени за 180 дни за търговията на дребно с полутечен нефтен газ за зареждане с гориво на автотранспорта на бензиностанциите на територията на Казахстан ", се споделя в постановлението, оповестено на уеб страницата на държавното управление. В частност, цената на това гориво според от района ще е от 50 тенге (11 цента) до 75 тенге (17 цента) за литър. С една година е отсрочен цялостният преход за реализация на втечнения нефтен газ през електронната комерсиална система.

" Въведено е краткотрайно - за 180 дни, държавно ценово контролиране на продажбите на бензин и на дизелово гориво ", написа в текста на постановлението. Неговата цена ще зависи от марката и района на продажба и ще е  от 89 тенге (22 цента) до 215 тенге (49 цента) за литър, а на дизеловото гориво - от 230 тенге (53 цента) до 260 тенге (60 цента) за литър.

Освен това, държавното управление е въвело за период  от 180 дни мораториум върху покачването на  тарифите на комуналните услуги. За шест месеца за стабилизация на цените ще е неразрешен износът на едри и дребни говеда, а също по този начин и на зеленчуци.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР